Koronasta 

06.01.2022

Koronavirus muunnoksineen on tullut ikäväksi vieraaksi koko maapallolle. Koronan kanssa voi kuitenkin elää normaalisti. Viruksen ollessa nyt arkipäivää, hoitaja suojautuu maskilla ja suojakäsineillä jos asiakkaalla on koronaan viittaavia oireita. Maskipakko on päättynyt useissa paikoissa, mutta koronaoireisen on syytä myös itse käyttää maskia. 

Hyvällä käsihygienialla estämme useiden virusten leviämisen. 

Toivomme asiakkailta hyvää yhteistyötä ja pyydämme ilmoittamaan meille omasta korona-altistusepäilystä tai koronaan sairastumisesta.

TUKEA KOTIIN KORONAAN SAIRASTUNEELLE

Koronaan voi sairastua kuka vain. Sairastuessa voi tilata kotipalvelun tukipalvelut avuksi. Tukihenkilö voi käydä kaupassa, hoitaa aterian valmistuksen, pestä pyykit, siivota ym. Sairaana oleva asiakas saa toipua rauhassa.

Käsien pesu / desinfiointi ja ammattikäyttöön tarkoitetut suojavarusteet suojaavat tehokkaasti. Noudatamme Thl:n ohjeita koronatartunnan estämisessä, sekä koronaan altistuneiden ja sairastuneiden avustamisessa. Noudatamme myös Thl:n ohjeita työjärjestelyissämme.

Työjärjestelyt :

  • Jotta avustettavan kanssa olisi fyysisessä kontaktissa mahdollisimman pieni määrä työntekijöitä, työntekijät tulisi mahdollisuuksien mukaan jakaa pienryhmiin, joiden vastuulla on tietyt vakioasiakkaat.
  • Kun saman avustettavan luona on käytävä toistuvasti, ensisijaisesti tietty henkilö vastaa asiakkaan avustamisesta.
  • Jokaisella avustettavalle on oltava nimettynä oma työntekijä. Avustettavalla on oltava tiedossaan puhelinnumero, josta tavoittaa oman työntekijän tai hänen esimiehensä.
  • Ennalta myös sovitaan, kuka työntekijä hoitaa mahdollisen COVID-19 tartunnan saaneet asiakkaat. Toimintayksiköissä tulee olla kirjattuna tieto kaikista työntekijöistä, jotka osallistuvat COVID-19-infektioon sairastuneen asiakkaan avustamiseen tukipalveluissa.

Voitetaan yhdessä koronavirus ja kuljetaan kohti aurinkoista kevättä.

Presidentti Niinistön Uuden Vuoden puheen sanoin: "Mikään kurimus ei kestä loputtomasti. Lupaus paremmasta kumpuaa myös tieteen ja terveydenhuollon voimasta ".